Guidet Afspænding og Musik

Guidet Afspænding og Musik, GAM

Guidet Afspænding og Musik, GAM, er en form for receptiv musikterapi. Dvs. at klienten guides gennem en kropslig afspænding samtidig med musiklytning til beroligende musik. GAM er velegnet til dig/ jer, som ønsker hjælp til at forebygge og/ eller bearbejde angst og stresstilstande.

Forskningsbaseret

Guidet Afspænding og Musik, GAM, er udviklet i forbindelse med mit phd projekt, som blev gennemført på hjertelungekirurgisk afdeling, Aalborg Sygehus. GAM er udviklet til patienter, som var indlagt for at få foretaget en hjerteoperation. Mange hjertepatienter oplever angst og stress, tab af kontrol, bekymring for fremtiden, uro, smerte og ofte nedtrykthed eller tristhed i forbindelse med deres sygdom og en forestående operation. Siden har jeg udviklet GAM til stresshåndtering, bl.a. med personale i et pengeinstitut og til privatpersoner.

Sammenhæng mellem krop og psyke

Når vi bliver bange, trækker vi vejret overfladisk, vi spænder op i musklerne, hjertet banker tydeligere, og pulsen stiger. Samtidig stiger blodtrykket. Det kan vi ikke nødvendigvis mærke. Når vi slapper af, trækker vi vejret dybere og roligere, musklerne slapper lidt af, hjertet falder til ro og dermed pulsen. Blodtrykket falder. Dette er meget vigtigt for at hjertet kan arbejde normalt og holde længe.

Beroligende musik virker afslappende

Når du lytter til udvalgt beroligende musik eller samtidig med afspænding, kan du opleve en mere afslappet tilstand, hvor du slipper spændinger i kroppen og blodtrykket falder. Oplever du mange tanker og har svært ved at samle dig, kan beroligende musik og afspænding hjælpe dig til at finde fokus og få samling på tankemylderet.

Kontakt mig, hvis du vil booke en tid eller høre mere, før du bestemmer, om dette er noget for dig.

Tlf. 53 551 550 eller info@karinschou.dk