Hvad kan du forvente?

Hvordan foregår det?

Vi starter med en samtale, som forbereder dig til musiklytning eller musikrejse, så du er tilpas afslappet. Den opfølgende samtale efter musikoplevelsen hjælper dig til at bearbejde dine indtryk og omsætte dem i forhold til dine behov og situation her og nu. Mens du lytter til musik, kan du samtidig få attunement, som kan øge dit udbytte.

Hvad kan du få ud af det?

Musik kan hjælpe dig i kontakt med dine indre billeder, følelser, kropslige fornemmelser. Jeg vælger og sammensætter musikken ud fra dine behov netop nu. På den måde kan musikken støtte din proces, udfordre dig tilstrækkeligt og vække din kreativitet. Ud fra de oplevelser, du har, mens du lytter til musikken, taler vi om, hvad og hvordan du kan overføre dine erfaringer til dit hverdagsliv. Du kan finde inspiration til nye måder at tackle de udfordringer, du måtte tumle med privat eller på jobbet.

Skal man kunne spille eller synge?

Du skal ikke have særlige musikalske forudsætninger for at kunne få gavn af denne form for musikterapi. Det vigtigste er, at du har et åbent sind, og at du har mod på at gå på opdagelse i dit eget liv. Særligt hvis du døjer med stress, præstationsangst eller eksamensangst, kan du have gavn af denne måde at arbejde med dig selv. Du kan også forbedre dine relationer til andre, og du kan blive bedre til at stå ved dig selv.

Hvad skal der til?

At flyde med strømmen

© Karin Schou

Jeg anbefaler at du prøver minimum 3 sessioner for at blive fortrolig med musikterapi – ofte er 6-8 sessioner tilstrækkeligt til at få et varigt udbytte.